Handtherapie

Handtherapie

De hand is een belangrijk lichaamsdeel om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven tijdens werk en het sporten. De hand is tevens ook een ingewikkeld geheel van pezen, spieren, gewrichten, bandjes en zenuwen. Deze moeten goed samen kunnen werken om kracht te leveren of juist fijne bewegingen uit te voeren.

Door overbelasting, een ongeluk of het ouder worden kunnen er beperkingen van de hand/pols of vingers ontstaan wat je belemmert in het normale functioneren.

Fysiotherapie Poeldijk is gespecialiseerd in het behandelen van functiestoornissen van de hand, pols, vingers en duim.

Voor het begeleiden van het revalidatieproces na een operatie, een conservatieve behandeling om een operatie te voorkomen, het adviseren van braces, het trainen van de kracht van de onderarm, het maken van braces voor vingers en/of duimen of voor vragen kunt u terecht bij de handtherapeut.

Handtherapie valt onder de vergoeding van fysiotherapie. Eventuele braces of spalken worden over het algemeen niet vergoed.

Bij Fysiotherapie Poeldijk zijn handtherapeuten Kelly en Twan aangesloten bij het Nederlandse gezelschap voor handtherapie (NGHT). Tevens is er een samenwerking met de handenpoli’s vanuit het Reinier de graafgasthuis te Delft en Haga Ziekenhuis Den Haag.